• Производител:
  HRIVÉ

  Кошула од органски памук

  -10% попуст во кошничка!
  Редовна цена 1,790.00 MKD
  Редовна цена 2,590.00 MKD Цена со попуст 1,790.00 MKD
  Кошула од органски памукКошула од органски памук
 • Производител:
  HRIVÉ

  Блуза од чист лен

  -10% попуст во кошничка!
  Редовна цена 1,590.00 MKD
  Редовна цена 2,590.00 MKD Цена со попуст 1,590.00 MKD
  Блуза од чист ленБлуза од чист лен
 • Производител:
  HRIVÉ

  Памучна кошула со риги

  -10% попуст во кошничка!
  Редовна цена 1,690.00 MKD
  Редовна цена 2,490.00 MKD Цена со попуст 1,690.00 MKD
  Памучна кошула со ригиПамучна кошула со риги
 • Производител:
  HRIVÉ

  Блуза изработена од елегантен лен со органски памук

  -10% попуст во кошничка!
  Редовна цена 1,990.00 MKD
  Редовна цена 5,690.00 MKD Цена со попуст 1,990.00 MKD
  Блуза изработена од елегантен лен со органски памукБлуза изработена од елегантен лен со органски памук

Органски памук

Елиминирањето на употребата на хемиски пестициди и генетската модификација, како и намалувањето на потрошувачката на енергија и вода е голем придонес за животната средина. Облеката од органски памук е долготрајна, удобна за носење и одржлива алтернатива на обичниот памук.


+ Памукот е обновлива суровина и е биоразградлив.

Лен

Ленот е робустен и издржлив производ и е природно целулозно влакно. Производите од лен имаат разладувачки и антибактериски својства, отпорни се на кинење и се чувствуваат многу меки на кожата.

+ Ленот е лесен за одгледување и може да се одгледува во европска клима.

LENZING™

Производите од австриската компанија Lenzing се направени од целулозни влакна произведени од природни суровини.

LENZING™ ЕКО ВЕРО ВИСКОЗА

+ Материјалот има суптилна завеса, свиленкаст сјај и се чувствува меко на кожата
+ Одржливи вискозни влакна со мало влијание врз животната средина
+ Изработено од сертифицирано европско дрво

LENZING™ ECOVERO™

Вискозните влакна од брендот LENZING™ EcoVero™ вискоза се поеколошки од конвенционалните видови вискоза. Тој е во согласност со строгите еколошки стандарди од набавка на суровините до производство, продажба и отстранување, и соодветно е награден со Еко-ознака на ЕУ.