Како да ја Исперете Вашата Кошула

Нашите кошули се направени да траат, но со оптимизирање на практиките за перење алишта ќе го продолжите нивниот животен век уште повеќе - и ќе го намалите нивното влијание врз животната средина.

Не Перете (Сеуште)

Проветрувајте ја вашата кошула на закачалка за моментално освежување што ја продолжува употребата и ја намалува потрошувачката на енергија. Изберете да проветрувате ако е можно на отворено за подобар ефект, ако не е можно тогаш во затворен простор. За ефект на пареа, закачете ја кошулата во бањата кога се туширате.

Сортирајте по Боја

За да ја задржите бојата со текот на времето, перете ги белите кошули со бела, потемна кошула со потемна облека и користете го точниот детергент за секоја од нив.

Намалете ја Температурата

Проверете ја етикетата за нега - и забележете дека ја наведува максималната препорачана температура, а не минималната. Колку ви се валкани алиштата? Современите машини ќе исперат лесна или умерено извалкана облека на пониска температура, а колку е пониска температурата, толку повеќе енергија ќе заштедите.

Намалете ги Вртежите во Минута

Поставете ја машината за перење на низок циклус на центрифугирање. Намалувањето на вртежите во минута е енергетски поефикасно и помалку стресно за ткаенината.

Перење

Откопчајте ја кошулата, свртете ја наопаку и отворете ја јаката. Бидете внимателни, користете ја вистинската количина на детергент врз основа на локалниот квалитет на водата. Не препорачуваме омекнувач.